Κινηματογραφώντας αστρόπλοια

Τα βίντεο του John Lenard Walson δεν έχουν αμφισβητηθεί, ως προς τη γνησιότητά τους. Απλά αγνοούνται, όπως οτιδήποτε δεν μπορεί να εξηγηθεί. Η μέθοδος άλλωστε είναι γνωστή. Είτε διακωμωδείς κάτι που δεν θα ήθελες να υπάρχει, είτε σιωπάς εντελώς, ώστε να αγνοηθεί. 

Ο John Lenard Walson είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και αστροφωτογράφος, ο οποίος μέσω μιας πρωτότυπης κάμερας -τηλεσκοπίου καταγράφει εκπληκτικές εικόνες αστρόπλοιων, προφανώς εξωγήινων πολιτισμών.

Για τα αστρόπλοια αυτά δεν γνωρίζουμε τίποτα, ούτε βέβαια για τους πολιτισμούς που τα κατέχουν, τις προθέσεις τους, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι εκεί έξω ανθούν εξελιγμένοι πολιτισμοί και εμείς ακόμα ακόμα αναρωτιόμαστε, αν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το…απομονωμένο νησάκι μας, δηλαδή το μικρό πλανήτη μας. Αν δε, ένας ερασιτέχνης καταγράφει τέτοιες απίστευτες κατασκευές, η Νάσα τι μπορεί να έχει καταγράψει;

Τα καταγεγραμμένα αντικείμενα είναι υπερβολικά μεγάλα για να προέρχονται από τη γη. Όπως είναι γνωστό, ακόμα και μικρά και σχετικά ελαφρά διαστημόπλοια χρειάζονται πυραύλους με πολλούς τόννους καυσίμων για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τη γήινη βαρύτητα. Αν μιλούσαμε για τεράστιες κατασκευές, αυτές θα ήταν αδύνατον προς το παρόν τουλάχιστον να απογειωθούν και να περάσουν εντελώς απαρατήρητες.  

Από την άλλη οι εικόνες, παρά τη μεγάλη απόσταση, είναι αρκετά συγκεκριμένες, ώστε να διακρίνονται σαφή σχήματα και δομές που παραπέμπουν σε τεχνητές κατασκευές. Οι εικόνες αυτές σίγουρα δεν μπορούν να ερμηνευθούν ως αποτελέσματα διαθλάσεων και παρόμοιων «δικαιολογιών».

Τα πιο ανοιχτά μυαλά γνωρίζουν ότι εκεί έξω, στο αχανές διάστημα, μπορεί να υπάρχουν πολιτισμοί εκατομμυρίων ετών, πολιτισμοί που ανέπτυξαν τεχνολογία πριν ακόμα εμφανιστεί ο άνθρωπος στη γη.

Ο ανθρωποκεντρικός εγωισμός μας δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε ότι μπορεί για αυτούς να μην έχουμε καμία σημασία και να είμαστε απλά ένα ακόμα υποανάπτυκτο είδος ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα.