Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκι

Mars water1 k99y59 Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκι «Ο πλανήτης Αρης, δεν είναι ο στεγνός και ξηρός πλανήτης που πιστεύαμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Τζιμ Γκριν, επιστημονικός διευθυντής της NASA σε συνέντευξη Τύπου. Αν και η πηγή προέλευσης καθώς και η χημική σύνθεση του νερού παραμένουν άγνωστα, πρόκειται για μια αποκάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το κατά πόσο ο «κόκκινος πλανήτης» θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιες μορφές ζωής, κατά πάσα πιθανότητα μικροβιακές.

Το μεγάλο μυστικό του Άρη που έλυσε η Νάσα εν χορδαίς και οργάνοις, δεν ήταν άλλο από κάτι που μόνο μυστικό δεν ήταν. Ο Άρης έχει νερό και μάλιστα τρεχούμενο. ariswat 464x290 ypgjkp Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκι Γνωστό από χρόνια, κυρίως λόγω των φωτογραφιών που έδειχναν νερογλυφιές και μεταβολές αυτών από χρόνο, σε χρόνο. Το έχουν παραδεχθεί επιστήμονες, έχουν γραφτεί βιβλία και έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο το επιστημονικό ιερατείο επέμενε! Δεν γίνεται να υπάρχει τρεχούμενο νερό στον Άρη! Δεν υπάρχει ικανή ατμόσφαιρα και το νερό στον Άρη θα εξατμιζόταν. Τελικά και υπάρχει και δεν εξατμίζεται. Mars water2 q1e13g Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκιΈνας Θεός ξέρει γιατί τώρα επέλεξαν να κάνουν αυτήν την παραδοχή οι επιστήμονες. Ίσως γιατί φοβούνται μήπως τους ξεπεράσουν τα γεγονότα!

Βλέπετε και Η Ινδία έχει στείλει διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και οι φωτογραφίες της ίδιας της Νάσα, όσο προσεκτικά και κατόπιν επιλογής και αν σερβίρονται στο κοινό, δίνουν αρκετή τροφή για έρευνα και ανακαλύψεις, που εκ πρώτης δεν είναι ορατές στο μάτι. nero2 edtdte Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκι

Γιατί άραγε η Νάσα έκρυβε αυτές τις ωραίες φωτογραφίες τρεχούμενου νερού, που αποφάσισε να εμφανίσει σήμερα; Πόσα άλλα κρύβει; Και γιατί τώρα έρχεται να μας πει ότι η ζωή μπορεί να ξεκίνησε στον Άρη; Νερό σημαίνει ζωή. Βακτηριδιακή θα πει το ιερατείο. Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να γνωρίζουν ότι εάν υπάρχει ζωή θα είναι μόνο βακτηριδιακή. Άλλο η υπόθεση, άλλο η τόσο μεγάλη βεβαιότητα. Η αληθινή επιστήμη βέβαια χρειάζεται αποδείξεις και δεν μπορεί να βασίζεται σε συνωμοσιολογίες και υποθέσεις.

Από την άλλη όμως, η αληθινή επιστήμη δεν αποκλείει κανένα υποθετικό ενδεχόμενο, κρατάει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά της και αποφεύγει τον άκρατο ανθρωποκεντρισμό και γεωκεντρισμό. nero3 okgkw8 Στον Άρη δεν λένε το νερό νεράκι

  Οι τελευταίες φωτογραφίες που εμφάνισε σήμερα η Nasa δείχνουν ροές νερού σε ορεινές εκτάσεις του πλανήτη. Νερό σε υγρή μορφή διατρέχει κρατήρες και χαράδρες του πλανήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ροές αυτές στερεύουν το χειμώνα, δηλαδή τους μήνες που η θερμοκρασία πέφτει δραματικά.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σίγουροι για την πηγή-προέλευση του νερού αυτού, όμως ενδέχεται να αναβλύζει από τα έγκατα του εδάφους ή να προκύπτει από την υγροποίηση στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Τέλος και επισήμως πια δεν αποκλείεται η ύπαρξη ζωής (έστω και όπως είπαμε…μικροβιακής, ή βακτηριδιακής). Απάντηση όμως δόθηκε και στο πώς και το γιατί το νερό στον Άρη δεν εξατμίζεται. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρόκειται για νερό που περιέχει μεγάλες ποσότητες αλάτων, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το χαμηλότερο όριο στο οποίο το νερό στον Άρη στερεοποιείται και παγώνει, αφού οι συνήθεις θερμοκρασίες του πλανήτη είναι χαμηλότερες από αυτές της γης.  

δείτε και ένα σχετικό άρθρο μας του έτους…2011. Ήταν γνωστό…