Ο E.T και ένα σπιτάκι στον Άρη

 ethouse tlgdzz Ο E.T και ένα σπιτάκι στον Άρη

Ο E.T και ένα σπιτάκι στον Άρη

Ο Αντρέι Φινκελστάιν, διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα έρθουμε σε επαφή με εξωγήινο πολιτισμό.

 

«Η δημιουργία της ζωής είναι το ίδιο αναπόφευκτη στο Σύμπαν όσο και η δημιουργία των θεμελιωδών στοιχείων και σωματιδίων όπως τα άτομα. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και θα την βρούμε μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Μέχρι σήμερα εμείς προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα μηνύματα και ίχνη εξωγήινων ενώ μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο και τελικά να μας εντοπίσουν αυτοί. Πιθανότατα η όψη τους θα είναι ανάλογη με την δική μας, θα διαθέτουν δηλαδή δύο πόδια, δύο χέρια και ένα κεφάλι. Σε αυτό που θα διαφέρουμε ίσως θα είναι στο ότι θα διαθέτουν χρώμα δέρματος διαφορετικό από των ανθρώπων».

Περίεργη σιγουριά έχει ο επιστήμονας και αναρωτιέται κανείς , αν ξέρει κάτι παραπάνω, αφού οι επιστήμονες συνήθως είναι πολύ συντηρητικοί στις δηλώσεις του, για να αποφύγουν αμφισβητήσεις της επιστημονικότητας των λεγομένων τους.  

και… ένα «σπιτάκι» στον Άρη

Ο Αμερικανός ερασιτέχνης αστρονόμος Ντέιβιντ Μαρτίνες, καθώς χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα εικονικής περιήγησης στον Άρη, το GoogleMars, εντόπισε κάτι που μοιάζει έντονα με κτιριακό συγκρότημα. Το σχετικό βίντεο, που ανέβασε στο youtube  προκάλεσε σάλο.

Ο ίδιος δήλωσε πως το ανακάλυψε εντελώς τυχαία και το ονόμασε BiostationAlpha, πιστεύοντας, ότι κάτι υπάρχει εκεί, ή ότι κάτι έχει ζήσει εκεί στο παρελθόν. Το αντικείμενο σύμφωνα με τους υπολογισμούς του έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα. Ελπίζω είπε, να μην είναι στρατιωτική βάση.

Ως συνήθως οι επιστήμονες της NASA έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο δεν είναι τίποτε περισσότερο από κάποιο παιχνίδι του φωτός, μια οφθαλμαπάτη.

Το θέμα είναι ότι είναι πια πολλές οι «οφθαλμαπάτες», που παρατηρούνται στον Άρη. Οι φωνές περί ρετουσαρίσματος των φωτογραφιών από τη Νάσα όλο και πυκνώνουν.

Είναι γεγονός, ότι αφού οι διαστημικές πτήσεις ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (μη επανδρωμένες), πολλοί αναρωτιούνται σχετικά με το πώς γίνεται να μην έχουμε δει κάποια αλματώδη πρόοδο, από την εποχή των ταξιδιών στο φεγγάρι.

Έτσι οι θεωρίες περί βάσης στον Άρη , γήινης και όχι εξωγήινης αυξάνονται.  Υπάρχουν βέβαια και αυτοί ,που δεν ξεχνούν την εξαφάνιση σοβιετικού διαστημοπλοίου στον Άρη, όταν απέστειλε μια φωτογραφία, στην οποία φαινόταν η τεράστια σκιά που έριχνε ένα άγνωστο αντικείμενο στον πλανήτη, αντικείμενο που βρισκόταν πίσω από το γήινο διαστημόπλοιο.