Cavemen2 itlbr1 ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ Η..ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ    

Η…ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

 

Μεγάλο κόμπλεξ φαίνεται πως έχουν μερικοί  Γερμανοί απέναντι στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή τους, να δουν πουλημένη την Ακρόπολη ,έστω και στα όνειρά τους.

Είναι βέβαια κατανοητό το κομπλεξ. Ανατρέχω στα λατινικά κείμενα της Γ΄ Λυκείου, και παραθέτω το κείμενο του Ποιητή Οβίδιου (με  μετάφραση) , που έζησε από το 43π.χ έως το 17μ.χ.

 ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 Κείμενο 15

 Germanorum vita omnis in venationibus atque in studiis rei militaris consistit. Germani non student agricultūrae; lacte, caseo et carne nutriuntur. Locis frigidissimis pelles solum habent et in fluminibus lavantur. Cum civitas bellum gerit, magistratus creantur cum vitae necisque potestāte. Equestribus proeliis saepe ex equis desiliunt ac pedibus proeliantur ephippiοrum usus res turpis et iners habētur. Vinum a mercatoribus se importāri* non sinunt, quod eā rē, ut arbitrantur, remollescunt homines atque effeminantur.

 Μετάφραση

magart wfl561 ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ Η..ΑΚΡΟΠΟΛΗ!Όλη η ζωή των Γερμανών περιορίζεται στο κυνήγι και στις στρατιωτικές ασχολίες. Οι Γερμανοί δεν ασχολούνται με τη γεωργία· τρέφονται με γάλα, τυρί και κρέας. Ζουν σε πάρα πολύ παγωμένους τόπους, φορούν μόνο δέρματα και πλένονται σε ποτάμια. Κάθε φορά που η χώρα κάνει πόλεμο, εκλέγονται άρχοντες με εξουσία ζωής και θανάτου. Στις ιππομαχίες συχνά πηδάνε κάτω απ’ τα άλογα και μάχονται πεζοί· η χρήση της σέλας θεωρείται ντροπή και μαλθακότητα. Δεν επιτρέπουν στους εμπόρους να εισάγουν κρασί στη χώρα τους, γιατί εξαιτίας του, όπως πιστεύουν, οι άνθρωποι γίνονται μαλθακοί και εκθηλύνονται.

 Έτσι δικαιολογείται και ο πιο κάτω τίτλος της Εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche  Zeitung, «Η Ακρόπολη πωλείται», γιατί αν ήθελαν ο τίτλος να είναι αντικειμενικός και ηθικά σωστός (αφού τόσο πολύ προβάλλουν το ζήτημα της ηθικής οι γερμανοί) θα έλεγε «Η Ελλάδα ξεπουλάει ,ή ξεπουλιέται» και θα άφηνε ήσυχο το ιερό μνημείο.Η φτήνια όμως προκαλεί, πουλάει και κυρίως προπαγανδίζει χωρίς κόστος.

 Υπό τον τίτλο η Ακρόπολη πωλείται, λοιπόν το άρθρο του Αλεξάντερ Χαγκελύκεν στην εφημερίδα αυτή σχολιάζει για τις αποκρατικοποιήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση:

 «στα χρηματιστήρια αντιμετωπίζονται τα ελληνικά ομόλογα σαν να μην υπάρχει το ευρωπακέτο. Ακόμα και η προοπτική νέας ευρωβοήθειας προς την Αθήνα ύψους γύρω στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ δεν καθησυχάζει τους επενδυτές… Και η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από την άντληση ρευστού κατ’ ευθείαν από τις αγορές, την βασική προϋπόθεση για να μην μετατραπούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι σε μόνιμους  διατροφείς της.»

Δεν έχουμε μόνο εδώ λαϊκιστές!  ΟΙ Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν κάνει σπορ τον λαϊκισμό, την αγένεια, την αυθάδεια, την αλαζονεία, την προπαγάνδα. Η χαιρεκακία στο μεγαλείο της!

  «Πολλοί Έλληνες βιώνουν δραστικές περικοπές, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν μέχρι και 20%. Αλλά τα μέτρα αυτά κατανεμήθηκαν άνισα.

Ο υπερδιογκωμένος κρατικός μηχανισμός δεν πειράχθηκε σχεδόν, ο πρωθυπουργός φοβάται τη σύγκρουση με τους δημοσίους υπαλλήλους. Στην ελληνική οικονομία, που λειτουργεί με μεσαιωνικά κριτήρια και κανόνες, υπάρχει ελάχιστος ανταγωνισμός. Μόλις χθες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το ‘άνοιγμα’ 136 προστατευόμενων επαγγελμάτων, όπως αυτό του ταξιτζή ή του φούρναρη, αλλαγές που εδώ και χρόνια απαιτεί η ΕΕ από την Ελλάδα.

Επίσης έγιναν ελάχιστα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Η Ευρώπη αναμένει τώρα δικαιολογημένα να πουλήσει η Αθήνα πολλά από τα ακίνητα του δημοσίου καθώς και τις μετοχές της στις ΔΕΚΟ.»

 «Πρέπει κάτι να γίνει, γιατί η παρατεταμένη ελληνική καταστροφή είναι αυτή που διαμορφώνει την ευρωκρίση. Και αυτό επειδή όσο οι επενδυτές δεν πιστεύουν πως η Ευρώπη θα δρομολογήσει λύσεις για την Ελλάδα, ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι υπαρκτός.»

  Μπορεί να μην έχει άδικο για τα μεσαιωνικά κριτήρια και κανόνες της Ελληνικής οικονομίας, αλλά το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τον μεσαίωνα, παίζει το ρόλο του. Γιατί η Γερμανία που είναι πλεονασματική χώρα, έχει γυρίσει στο μεσαίωνα τους συνταξιούχους της, αλλά κυρίως κατασκευάζει, μεθοδεύει και επιβάλει έναν νέο μεσαίωνα στον Ευρωπαϊκό νότο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Φυσικό είναι να μην της ταιριάζει η Ακρόπολη στο νεομεσαίωνα που ονειρεύεται. Φυσικό είναι όταν αντιπαραθέτει τον Παρθενώνα στις σπηλιές και τα δέρματα να αφρίζει από το κακό της. Γιατί η ιστορία δεν αγοράζεται όπως τα όπλα αγαπητοί γερμανοί. Δεν χτίζεται αλά Νταχάου, δεν αποσπάται με μίζες σε διεφθαρμένους πολιτικούς. Την ιστορία λοιπόν που τόσο ζηλεύετε δεν θα την αποκτήσετε ποτέ και καθώς πίσω σας έχετε το διπλό αιματοκύλισμα του πλανήτη, καλό θα ήταν να ανατρέχετε κάθε μέρα στο πρόσφατο παρελθόν σας, το οποίο σας δίνει μαθήματα ιστορίας!